Podcast med Silvio Ferrari og Reinhardt Höppner

19.09.2007

"Hvorfor fungerer forholdet mellem kirke og stat ikke længere? Hvorfor forandres de forhold overalt i Europa? Hvorfor er de gamle systemer under tilbagegang. Den italienske religionsforsker Silvio Ferrari stiller ind på disse spørgsmål set i lyset af den religiøse, kulturelle og etiske pluralisme. Præsidenten for de evangeliske kirkers kirkedage Reinhardt Höppner reflekterer over samme problemstilling fra et konkret historisk perspektiv. Hør podcastet her!

Silvio Ferrari: ""Law & Religion in Europe. An overview"". Sprog: Engelsk. Hent lydfilSilvio Ferrari er professor i ""church and state relations"" ved Università degli Studi di Milano, Italien. Ferrari er en af de førende i europæisk religionsretlig forskning og initiativtager til European Consortium for Church and State REsearch (http://www.church-state-europe.eu).
Reinhardt Höppner: ""German State-Church relations. Present changes"". Sprog: Tysk. Hent lydfilReinhardt Höppner er oprindelig uddannet matematiker i DDR og er præsident for de evangeliske kirkers kirkedage. Höppner har blandt andet tidligere været ministerpræsident for den tyske delstat Sachsen-Anhalt.

Foredragene, der her er tilgængelige som podcast, blev holdt i forbindelse med Selskab for Kirkerets årsmøde den 17. september 2007. Foredragene var en del af undervisningen i kursusfaget Law and Religion på Københavns Universitet. Find flere oplysninger herom på adressen: www.teol.ku.dk/law-religion/course/. Download podcast . "

Religion og teologi